La CUP reclama una investigació sobre la fuga d’amoníac a la Pobla de Mafumet

La diputada Natàlia Sánchez demana al Govern un estudi independent sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha demanat aquest dijous en el ple del Parlament que la Generalitat encarregui un estudi independent de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona després de la fuga d’amoníac en una empresa de la Pobla de Mafumet la setmana passada. La fuga va causar la mort d’un treballador, mentre que un altre va resultar ferit greu.

La CUP també ha demanat que aquesta fuga s’investigui i que “es facin públiques les conseqüències” de l’accident perquè “no és un cas aïllat” pel que fa a la indústria química al sud del Principat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha respost que la concentració d’indústria química a Tarragona és “un valor afegit” pel país d’importància “estratègica” i que, per això mateix, les emissions de les empreses estan “molt monitoritzades i controlades”. Calvet ha considerat que aquesta indústria “no suposa cap perill per les persones que treballen i viuen als voltants”.

Sánchez ha replicat assenyalant que cal “repensar el model industrial que fa que el sud estigui hiperespecialitzat amb indústries contaminants i que trinxen el nostre territori”. La diputada ha dit que hi ha municipis, com el Morell, que fan la feina “que no fa la Generalitat” per prevenir riscos.

 

Malgrat la demanda d’un estudi per part de la CUP, Calvet ha dit que “l’estudi es fa permanentment” i que “la taula de qualitat de l’aire funciona i dona dades amb transparència”.

 

Comentaris