El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’OCU carrega contra ‘Mi primer Cola Cao’ per aquest motiu
  • CA

 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha catalogat ‘Mi primer Cola Cao’, un cacau en pols per dissoldre a la llet i destinat a infants de 3 anys, de producte “amb vitamines innecessàries per a aquesta edat, minerals (tampoc molts) i una generosa dosi de sucre”. En la seva pàgina web, l’entitat analitza en profunditat el producte i apunta que “la indústria alimentària ho té molt clar: els nens petits són un nínxol molt atractiu per obrir mercat”. 

 

L’OCU assegura que ‘Mi primer Cola Cao’ és una “necessitat inventada”, ja que tot i els beneficis que diu aportar “quan mirem amb deteniment la composició nutricional de la ració ens adonem que el suport real i tot el pes nutricional recau en la llet, de tal manera que un got de llet semidesnatada ens aporta calci, fòsfor i vitamina B1 de forma natural. I la resta de les vitamines i minerals? Doncs la dieta diversificada que ha de seguir un nen de 3 anys”.

 

En el text, l’organització, assegura que “els nens menors de 3 anys no necessiten aquest tipus de productes per al seu bon desenvolupament” i lamenta la seva elevada aportació de sucre, un 36% per cada pot. L’OCU revela que no volen productes light, sinó “productes amb menys sucre i més sans”, pel que demanen una normativa que impedeixi la publicitat infantil de productes amb perfils nutricionals inadequats.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa