El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’impuls pel corredor mediterrani, Càritas i el Banc dels Aliments, “Premi SENTIT COMÚ 2010”
  • CA

Les Cambres de Comerç de Barcelona i València, el Cercle d’Economia i l’Associació Valenciana d’Empresaris per l’impuls del corredor ferroviari del mediterrani; i les persones i empreses col·laboradores de Càritas Diocesana i de la Fundació Banc dels AlimeLents per la seva generositat i compromís social han guanyat ex aequo el “Premi SENTIT COMÚ 2010”.

Les Cambres de Comerç de Barcelona i València, el Cercle d’Economia i l’Associació Valenciana d’Empresaris han actuat amb esforç per promoure un ampli consens econòmic i polític entre Catalunya, València, Múrcia i Andalusia per a impulsar el corredor ferroviari del mediterrani. Aquesta infraestructura, emmarcada dins el projecte europeu Ferrmed, no havia rebut fins ara la necessària atenció del sector públic i privat.

Durant l’acte el president de la patronal valenciana, Vicent Boluda, ha lamentat que es trigui només 1h i 30 minuts en anar de València a Madrid i, en canvi, 3 hores i mitja per anar a Barcelona.

Així mateix, les persones i empreses col·laboradores de Càritas Diocesana i de la Fundació Banc dels Aliments han demostrat, durant el darrer any, un ferm compromís social que han fet possible el creixement dels recursos i la capacitat d’aquestes institucions per atendre l’augment de persones afectades per la crisi.

Els altres nominats han estat els sindicats UGT i CCOO i la patronal CEOE per la recuperació del diàleg i l’acord per a donar una resposta conjunta i consensuada a les reformes necessàries per sortir de la crisi; i el Patronat de la Sagrada Família per la constància i el sentit comú de la seva gestió en el procés de la construcció de l’actual Basílica.

Més de 700 persones decideixen el guanyador

Un jurat de nominacions, format per 11 membres de “SENTIT COMÚ” i 6 persones independents, va seleccionar els quatre nominats entre les disset propostes rebudes per socis i membres col·laboradors. En la selecció del guanyador, van votar 710 persones, una xifra que representa el 62,48% dels 1.137 membres del grup cívic.

El guardó vol fer un reconeixement públic des de la ciutadania, a les actuacions que, malgrat la desil·lusió actual amb la cosa pública, continuen sobreposant l’interès col·lectiu per damunt de l’individual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa