El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’examen de Selectivitat d’Història pregunta pel catalanisme i els assassinats d’Atocha
  • CA

 

L’examen de Selectivitat d’Història, un dels que ha obert la segona jornada de les proves d’accés a la universitat, ha preguntat pel catalanisme durant la Restauració a partir d’un text de Josep Torras i Bages, els assassinats d’Atocha, el sistema polític de la Restauració i la Guerra Civil a Catalunya.

 

Els alumnes consultats a la sortida de l’examen han optat en la seva majoria per la segona opció, la del sistema polític de la Restauració i la Guerra Civil a Catalunya, i han considerat que aprovar és assequible, però no pas treure una nota alta.

En la primera opció de l’examen, els alumnes han hagut de respondre una sèrie de preguntes sobre els corrents del catalanisme durant la Restauració a partir d’un fragment del text ‘La tradició catalana: Estudi del valor ètic i racional del regionalisme’.

 

L’opció es completava amb una portada de ‘La Vanguardia’ sobre els assassinats dels advocats laboralistes d’Atocha el 1977, a partir dels quals havien de contestar preguntes sobre la gestió del president Adolfo Suárez en el seu mandat, les característiques principals de la Constitució i la política espanyola fins el 1981.

En l’opció B, els alumnes s’enfrontaven als reials decrets de dimissió d’Antonio Cánovas del Castillo i nomenament de Mateo Sagasta, sobre el qual havien de contestar preguntes sobre el sistema polític de la Restauració i la pèrdua de les colònies espanyoles el 1898.

 

Aquesta segona opció s’ha completat amb, a partir d’un cartell de Carles Fontserè, respondre qüestions sobre l’esclat de la Guerra Civil a Catalunya i sobre els ‘Fets de Maig’ de 1937, amb les seves causes i conseqüències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa