L'Estatut, Primo de Rivera i el franquisme a Catalunya, a l'examen d'Història de la selectivitat

Els estudiants també han fet la prova de llengua estrangera, anglès en el 98,3% dels casos

Els estudiants que s'examinen aquesta setmana de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) han fet aquest dijous els exàmens d'Història i de llengua estrangera. En el primer, els alumnes han pogut triar entre interpretar un text de l'historiador Manuel Tuñón de la Lara sobre la figura del dictador Primo de Rivera o bé analitzar el text del preàmbul de l'Estatut del 2979. En els dos casos, han hagut de contextualitzar històricament els documents i respondre les preguntes plantejades relatives al seu contingut. Les opcions de l'examen d'Història també ha inclòs una portada de 'La Vanguardia' del 24 d'octubre del 1940, amb fotografies de la visita del cap de les SS nazis Heinrich Himmler a Barcelona, preguntes sobre la implantació del franquisme a Catalunya, o una estadística sobre l'atur a l'Estat durant la Segona República Espanyola.

Pel que fa a la prova de llengua estrangera, el 98,3% ho han fet en anglès, un total de 28.894 alumnes, molt per davant del francès (333), l'alemany (116) i l'italià (36). 

Aquest dijous a la tarda les proves seguiran amb els exàmens corresponents a Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Història de l'Art i Química.

 
 

Comentaris