El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’equip de Colau ataca Buch per la seguretat el dia que els veïns protesten contra la seva gestió
  • CA

 

Després que divendres Ada Colau i Miquel Buch es reunissin per abordar qüestions de seguretat i fessin evident que no estan d’acord en la manera de fer front a un dels principals problemes en aquesta matèria, els narcopisos, aquest dissabte la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha atacat Buch a les xarxes socials. Hores abans ho feia també el perfil a Twitter de Barcelona en Comú.

 

El partit de l’alcaldessa acusava el Govern català de ser irresponsable en matèria de seguretat per no actuar ni abans ni després del 155: “Un any de Generalitat paralitzada, primer pel 155, després i abans per inacció, té les seves conseqüències per a la ciutat. No fer-se càrrec de la seguretat és una greu irresponsabilitat”. Buch havia dit abans que el probelma dels narcopisos no es solucionava posant més mossos al carrer, cosa que l’Ajuntament de Barcelona vol que es faci.

 

 

De la seva banda, la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, també ha carregat contra Buch a través de Twitter assegurant que “els veïns de Barcelona no li importen” i li ha recriminat que en la seva darrera trobada amb el ministre de l’Interior el conseller hagués assegurat que els Mossos d’Esquadra son els responsables de la seguretat a Catalunya mentre evadís responsabilitats a la capital catalana.

 

 

Aquesta escalada en les crítiques al Govern català coniciden aquest dissabte amb una manifestació veïnal als carrers de Barcelona. Centenars de persones de han participat en la manfiestació convocada per diverses entitats veïnals per protestar contra els problemes que afecten la ciutat i que, segons ells, l’actual ajuntament no està solucionant. Diferents columnes de veïns han coincidit a la Via Laietana i s’han dirigit a la plaça de Sant Jaume, on han fet lectura d’un manifest.

 

Aquesta mobilització veïnal ha aconseguit el suport d’alguns representants de l’oposició com el líder municipal del PSC, Jaume Collboni.

 

 

Hores abans de celebrar-se la manfiestació de veïns, entitats convocants han denunciat que des de l’administració s’han fet maniobres de “boicot” i contraprogramació d’activitats per fer fracassar la iniciativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa