L'alcalde d'Ascó creu que el cementiri nuclear "està més justificat que mai"

Vidal ha sol·licitat també que es normalitzin els simulacres nuclears als municipis amb centrals, per capgirar així l'actual "falta de pràctiques"

L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, ha assegurat avui que després del desastre provocat pel terratrèmol i el tsunami a la central nuclear japonesa de Fukushima, i que ha causat la fuga de partícules radioactives, el projecte de construcció del magatzem temporal centralitzat (ATC) a l'estat espanyol "ara està més justificat que mai".

En declaracions a l'emissora ComRàdio, Vidal ha precisat que en una sitja nuclear "no hi ha cap reacció en cadena", alguna cosa que sí que pot passar en una central nuclear i de fet ha succeït a Fukushima.
L'ATC està pendent d'ubicar en algun dels vuit municipis candidats que compleixen amb els requisits fixats pel Govern, entre els quals hi ha Ascó. Vidal ha sol·licitat també que es normalitzin els simulacres nuclears als municipis amb centrals, per capgirar així l'actual "falta de pràctiques". L'èxit d'aquestes pràctiques s'aconsegueix quan aquestes "es prenen amb normalitat, no quan es fan de manera excepcional o poc habitual", ha considerat.

 
 

Comentaris