L'aeroport del Prat torna a la normalitat

Durant el diumenge s'han cancel·lat un total de 24 vols

L'aeroport del Prat està tornant progressivament a la normalitat. Segons dades d'Aena, fins a les set de la tarda d'aquest diumenge s'han operat a l'Aeroport de Barcelona 424 dels 713 vols previstos. Concretament, 231 sortides i 193 arribades. El nombre de cancel·lacions es manté en 24, totes durant el matí.

Pel que fa l'assistència dels controladors aeris a les torres és del 100% i, per tant, hi ha tretze treballadors a la torre del Prat, dos a Reus, tres a Girona i tres a Sabadell. Tot i que la tònica general ha estat la tranquil·litat, hi ha hagut casos d'importants retards com un vol de Delta Airlines amb destí Atlanta que ha sortit de l'Aeroport de Barcelona 11 hores més tard del previst.

La normalitat està retornant progressivament a l'espai aeri espanyol. Segons informa Aena, fins a les set del vespre d'aquest diumenge els aeroports de l'Estat ja han operat 2.470 dels 4.060 vols previstos. En concret, s'han produït 1.154 arribades i 1.316 sortides. D'altra banda, s'han cancel·lat 165 avions, 99 arribades i 66 sortides.

En total, ja han pogut volar un total de 335.000 passatgers des que el dissabte a les quatre de la tarda s'obrís l'espai aeri. El canvi de torn dels controladors aeris també s'ha produït amb 'absoluta normalitat', ja que la gran majoria dels operadors del torn de matí, un total de 263 dels 273 programats, s'han incorporat a les torres i dependències de control.

 
 

Comentaris