El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior allibera la limitació de 80 km/h
  • CA

El govern català ha puntualitzat aquesta tarda la flexibilització de la velocitat de 80hm/h que va avançar divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. En la compareixença d’avui ha estat el conseller d’Interior, Felip Puig, qui ha explicat que el departament alliberarà a partir de l’1 de març la limitació de 80 quilòmetres en la majoria de carreretes que, fins ara, tenien aquesta limitació.

Puig també ha avançat que s’apujarà els límits de 90 a 120 Km/h segons les vies de circulació però que, a causa de les restriccions pressupostaries, aquestes mesures s’aniràn aplicant de forma progressiva al llarg dels propers quatre anys de legislatura.

Per últim, el conseller  ha justificat que es mantingui la limitació en alguns trams d’accés a Barcelona per raons d’adequació i transició entre zona urbana i interurbana, ja que es tracta precisament dels punts situats just a l’entrada de la capital catalana.

Primeres vies afectades

Les primeres vies on es notaran els nous criteris seran les que ja tenen implantat el sistema de velocitat variable. En concret, Puig ha explicat que a la C-32, a partir de Sant Boi i en direcció a Castelldefels, el límit màxim serà de 120 Km./h, mentre que a la C-31 variarà entre els 100 i els 120 Km./h entre aquesta última població i El Prat de Llobregat. En aquestes carreteres, el sistema la regulació dinàmica de la velocitat s’aplicarà en funció de la congestió i podrà fer variar aquests límits a la baixa en determinats moments.

Pel que fa a les carreteres amb senyalització fixa, a l’autopista AP-2 es podrà circular a 100 Km./h des de l’inici de la via i a 120 a partir Sant Just Desvern, mentre que a l’A-2 la velocitat màxima continuarà sent de 80 Km./h fins al seu encreuament amb l’AP2. A partir d’aquest punt s’hi podrà circular a 100 Km./h, el mateixa límit que tindrà l’autovia del Baix Llobregat.

A la C-31 nord, la velocitat màxima es mantindrà en els 80 Km./h fins passat el tram de més densitat urbana de Badalona, a partir del qual el límit s’ampliarà fins als 120 Km./h. A la B-20, la velocitat màxima serà de 80 i 100 Km./h segons el tram. El límit és manté a 80 Km./h a la C-58 i a la C16, tot i que la segona tindrà un tram de 90 Km./h a la sortida dels túnels de Vallvidrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa