El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Inauguren a Ripollet el primer monument de l’Estat als activistes LGTBI
  • CA

 

 

L’Ajuntament de Ripollet (Barcelona) i l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) han inaugurat aquest dissabte un monument de reconeixement a la lluita dels activistes LGTBI pels drets del col·lectiu, el primer de l’Estat. La inauguració ha comptat amb la participació de l’alcaldessa accidental de Ripollet, Pilar Castillejo; el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, i el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, a qui han acompanyat els alcaldes de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon, i Sitges (Barcelona), Miquel Forns, i diputats de diverses formacions.

El president de l’OCH ha manifestat que “la inauguració d’aquest monument posa en valor el treball de tots els activistes que han lluitat per a la consecució dels drets que gaudeix actualment el col·lectiu”. Rodríguez també ha destacat també que l’esdeveniment suposa “dignificar la memòria i la història del col·lectiu LGTB”. “Una mica del que no es parla i és important tenir referents”. 

 

Tanmateix, ha explicat que “aquest monument de Ripollet és el tercer a Catalunya dedicat al col·lectiu i el primer a l’Estat dedicat als activistes”. També, ha “recordat que els altres dos monuments es troben a Sitges i en el Parc de la Ciutadella“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa