El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Imputats deu tècnics per l’accident mortal del Pèndol del Tibidabo
  • CA

La titular del jutjat d’instrucció numero 2 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats deu tècnics per l’accident mortal de l’atracció El Pèndol, del parc d’atraccions del Tibidabo, segons han informat fonts judicials. La jutge ha imputat les noves persones que sol·licitava la Fiscalia de Catalunya i ha afegit un responsable de l’empresa italiana que va dissenyar l’atracció.

Els imputats són tres tècnics de manteniment de l’atracció, on al juliol de 2010 va morir una menor, així com els enginyers i tècnics del parc responsables del disseny, la construcció, la instal·lació i el manteniment de l’atracció.

Un dels imputats és el tècnic del parc del Tibidabo responsable de coordinar les accions de manteniment de les atraccions, així com de treballadors de les dues empreses externes que tenien encarregada la revisió del Pèndol. Un d’aquests treballadors externs és, segons fonts judicials, l’operari que amb prou feines unes hores abans de l’accident va ser avisat que l’atracció emetia sorolls estranys i es movia de forma inusual.

Les imputacions de la Fiscalia es basen en l’informe pericial sobre les causes de l’accident, que indica que l’atracció va caure a causa d’un cúmul de deficiències, tant en el seu disseny i en la seva instal·lació com en el seu manteniment. Concretament, l’informe sosté que l’atracció es va desplomar per un desgast en el seu ancoratge i per la fatiga mecànica progressiva de l’acer amb el qual aquest estava construït.

Segons l’opinió dels perits, l’acer seleccionat per a la fabricació de l’ancoratge de l’atracció tampoc no va ser l’adequat, ni es va aplicar correctament el morter de farciment per garantir la solidesa de l’estructura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa