El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Imputada la presidenta del Palau de la Música pel frau d’Agrolimen
  • CA

El jutge que investiga el presumpte frau fiscal del grup Agrolimen ha citat a declarar com a imputada a Mariona Carulla, presidenta del Palau de la Música, i als seus dos germans Lluís i Montserrat, per aclarir la seva relació amb el grup d’empreses que hauria servit per evadir impostos.

Segons fonts judicials, les declaracions de Mariona, Lluís i Montserrat Carulla, previstes per a principis del pròxim mes, se sumen a les dels seus germans Artur, Aurèlia i Jordi, que han declarat en les últimes setmanes davant el titular del jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona en relació amb una investigació sobre suposat frau fiscal.

Els sis germans són propietaris de la corporació Agrolimen, un dels grups empresarials més rellevants de Catalunya, i Mariona Carulla és també successora de Fèlix Millet com a presidenta del Palau de la Música, càrrec que va revalidar el passat 24 de novembre en unes eleccions entre socis de l’entitat cultural.

La investigació sobre la família Carulla, basada en un informe de l’Agència Tributària, pretén descobrir si els propietaris d’Agrolimen van evadir impostos, almenys durant cinc anys, a través d’un entramat de societats instrumentals amb seu en paradisos fiscals o amb una normativa fiscal avantatjosa.

Concretament, han explicat fonts judicials, la investigació se centra en una operació de compravenda d’accions entre una de les empreses del grup amb seu a Holanda i Arbor Invest, una altra de les societats de les corporació, amb la qual la família hauria ocultat a Hisenda 61 milions de beneficis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa