Per fer autoestop ja no caldrà aixecar el dit i esperar durant una bona estona al costat de la carretera. Amb un telèfon mòbil i una aplicació específica n’hi haurà prou. La Universitat de Girona (UdG) i una de les empreses instal·lades al seu parc tecnològic, Easy Innova, han desenvolupat un sistema innovador que permet fer dit electrònicament.

Si un dels usuaris cobreix aquella ruta, el dispositiu donarà dades en temps real de la seva situació i permetrà -mitjançant un missatge- reservar plaça al seu cotxe. El sistema, batejat com a “E-hitchhiking”, ja ha superat una prova pilot, en la qual hi ha participat cent persones, i l’any vinent s’implantarà arreu de la UdG, on hi ha 15.000 usuaris potencials.

A l’hora de desenvolupar l’E-hitchhiking, la UdG i Easy Innova s’han basat en les potencialitats de les eines 2.0 i els dispositius GPS. El sistema posa en contacte els seus usuaris en temps real i dóna informació detallada sobre la seva situació. D’aquesta manera, a l’aplicatiu s’hi troben tots aquells que fan la ruta en cotxe i els qui no tenen vehicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa