El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es registren temperatures de -17 graus al Pirineu
  • CA

El Pirineu català ha registrat durant la nit d’aquest dimecres temperatures pròximes als -17 graus centígrads en zones per sobre dels 2.000 metres d’altitud, unes xifres que, tot i que no marquen un rècord històric negatiu, sí es troben entre les mínimes registrades durant l’última dècada.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que, davant de la continuació de l’onada de fred que es viu es mantindrà vigent l’avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per fred i també per neu. Aquest dissabte la cota de neu pot baixar en punts del nord-est fins a 400 metres, i esporàdicament als 200, mentre que la neu acumulada en la vessant nord superarà els 5 centímetres de gruix.

Els experts auguren un augment de les temperatures progressiu a partir de diumenge, després dels valors més freds registrats durant la matinada de dimecres a dijous. La Bonaigua (2.266 metres) i Certascan (2.400 metres) van arribar als -17 graus, mentre que la mínima s’ha registrat a Sasseuba (2.228 metres) amb -17,1 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa