El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es manté l’alerta pel risc d’inundacions a Catalunya
  • CA

 

Protecció Civil de Catalunya manté l’alerta del pla Inuncat pel risc d’inundacions en el territori a causa del temporal de pluges, que es preveu que es reactivin la tarda d’aquest dijous. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 938 trucades fins a les 8.00 hores d’aquest dijous, tot i que entre la mitjanit i les 8.00 han disminuït i en aquesta franja s’han registrat 72, ha informat en un comunicat.

El 83% de les trucades s’han realitzat des de la comarca barcelonina del Maresme (779), seguida del Barcelonès (81) i Baix Empordà i Selva (Girona), amb 12 i 11 respectivament. Per municipis, Vilassar de Mar ha realitzat 194 trucades; Premià de Mar, 158, i Mataró, 114, la majoria per acumulació d’aigua, inundacions de baixos, filtracions, incidències en les clavegueres i rescats de vehicles.

Bombers

 

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 23.00 hores de dimecres 344 avisos per la pluja, i entre les 23.00 i les 7.00 han realitzat 39 serveis. A la regió metropolitana nord han atès 24 incidències –la majoria al Maresme–, a Girona han estat 12 i a la regió metropolitana sud s’han atès tres.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha registrat pluges que han superat el llindar d’intensitat en punts del Baix Empordà (Girona), i destaca La Bisbal d’Empordà amb 30 litres per metre quadrat en 30 minuts, mentre que el màxim registre s’ha produït a Cabrils, amb 220 litres en 24 hores.

 

Mobilitat

 

Pel que fa a Rodalies, la circulació de trens en la línia R1 ha quedat restablerta després d’aturar-se a les 18.50 hores de dimecres entre el Masnou i Mataró a causa d’una inundació. S’ha normalitzat la circulació a les carreteres N-II i C-31 des de la mitja nit, i no es registren incidències destacables a causa de les pluges.

 

També s’han solucionat els problemes de subministrament elèctric que van patir els municipis de Premià de Mar –737 afectats–, Blanes –519–, Lloret de Mar –746– i Argentona –435–.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa