El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Entra en vigor el Codi Ètic policial
  • CA

El Codi Ètic de la Policia de Catalunya entra avui en vigor ja que apareix publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) en forma de resolució, precisament el fet de si s’havia de publicar sota aquest terme o com a ordre, ha demorat alguns dies la seva publicació.

El text ha rebut el rebuig dels sindicats policials i dels alts comandaments dels Mossos d’Esquadra. Des de SAP-UGT de Catalunya s’ha lamentat que la Conselleria “hagi imposat unilateralment mitjançant una ordre interna, sense consens i utilitzant l’aparell legislador” del departament. I s’ha qualificat de “falta de respecte” aprovar un text rebutjat de manera majoritària pels sindicats.

Des del sindicat també s’ha subratllat que el codi “no suposa cap innovació jurídica ni aporta paràmetre ètic nou” al que ja s’aplica en els Mossos, i ha afirmat que “imposa un règim sancionador més enllà del règim disciplinari que ja té el cos”.

El Codi recull els deures policials i amb la ciutadania que tenen els policies i també els drets dels agents. S’aplica als Mossos d’Esquadra i les policies locals, malgrat que aquestes últimes podran aprovar els seus respectius codis deontològics.

88 articles recullen principis organitzadors i rectors de l’actuació policial, posant èmfasi en el principi de no-discriminació i a altres temes com l’ús de la força i de les armes de foc, el registre de persones i la detenció i custòdia dels arrestats. També inclou una sèrie de drets i deures policials, i determinats articles relatius a la formació del personal policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa