El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ensenyament s’enfrontarà a una querella criminal
  • CA

El president de l’associació Convivència Cívica Catalana (CCC), Francisco Caja, presentarà avui una querella criminal contra la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat perquè considera que incorre en un delicte de prevaricació en no incloure en el document de preinscripció escolar una casella per a l’escolarització en castellà dels i les alumnes.

Caja ha explicat que la Conselleria “s’ha convertit en un delinqüent” per no ajustar-se expressament al dret i ha apuntat que la querella anirà directament contra la directora general d’Atenció a la Família, Meritxell Ruiz -que firma la resolució- i la consellera Irene Rigau -com a responsable última de l’ordre-.

Caja ha explicat que, després de presentar la querella, Rigau haurà de resoldre el recurs de seguida i, en el cas que confirmi la resolució, “incorrerà en un delicte d’il•legalitat”, cosa que augura que molt probablement succeirà.

Rigau es mostra tranquil•la

Doncs la consellera d’Ensenyament, en roda de premsa posterior al consell de govern, ha assegurat que està “tranquil•la” respecte aquest tipus de querelles ja que “el full d’inscripció recull tots els preceptes de la LEC”.

A més, Rigau ha assegurat que aquest any, a diferència de l’any passat, quan encara no hi havia hagut la sentència particular del TC sobre el castellà com a llengua vehicular a Catalunya, només hi ha hagut una variació en la documentació: a l’espai on es pregunta als pares quina llengua comprenen s’ha alterat el castellà i el català, perquè el català sigui ara la primera opció.

En aquest sentit, i davant les portes de l’inici del període de preinscripcions escolars, que comencen el 14 de febrer, Rigau ha fet una crida a la tranquil•litat dels pares assegurant que “el model escolar de català garanteix les dues llengües”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa