Els vigilants de l'Aeroport del Prat amenacen amb una vaga indefinida a l'agost

Mentrestant realitzaran només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues a la infraestructura

 

Els vigilants de seguretat dels controls d'accés a l'aeroport del Prat mantindran la convocatòria de vaga indefinida prevista a partir del 4 d'agost si Aena no participa a les reunions per desbloquejar el conflicte. Segons han explicat fonts del comitè d'empresa a l'ACN, aquest dimarts la reunió que hi havia convocada a la seu del Departament de Treball finalment no s'ha celebrat perquè no hi havia cap representant d'Aena com reclamaven els empleats. Empresa i treballadors s'han emplaçat a una nova trobada el proper divendres a les 11 del matí i els treballadors reclamen que aquest cop sí que hi hagi presència d'Aena. Mentrestant, els vigilants seguiran fent només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues en els propers dies.

 

 

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat denuncien que tenen menys efectius dels que consideren necessaris i reclamen millores en les seves condicions de feina. Asseguren que per manca de personal estan sotmesos a una càrrega de treball "insostenible" que els genera esgotament físic i psíquic. Per tot això, han convocat vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30. Per la seva part, fonts d'Aena no han concretat si un representant del gestor aeroportuari assistirà a la reunió del divendres. Les mateixes fonts han defensat que es tracta d'un "conflicte extern a Aena", ja que és entre els empleats i l'empresa concessionària del servei, Eulen. Tant aquest dilluns com aquest dimarts s'han registrat llargues cues als filtres de seguretat de l'aeroport. Els treballadors neguen estar fent una vaga encoberta i expliquen que simplement estan fent el que marca el seu conveni.

 

Comentaris