Els socialistes europeus nominen Open Arms al Premi Sàkharov de l'Eurocambra

El grup proposa premiar aquesta organització i deu més per la seva tasca "de recerca i rescat de migrants i refugiats" i haver salvat "milers de vides"

 

Els socialistes europeus a l'Eurocambra han nominat aquest dimecres de forma conjunta onze ONGs al premi Sàkharov, la màxima distinció de la Unió Europea (UE) en matèria de drets humans. Entre les organitzacions que els socialistes proposen premiar amb un dels guardons europeus més prestigiosos hi ha la badalonina Proactiva Open Arms. Les altres deu ONGs són SOS Mediterranée, Médecins Sans Frontières International, Sea-Watch, Sea Eye, Jugend Rettet, Lifeline, MOAS, Save the Children, PROEM-AID and Boat Refugee Foundation. "Totes estan bolcades en missions de recerca i rescat de migrants i refugiats que escapen de la guerra i el terror intentant arribar a Europa. Han rescatat milers de vides", assegura en un comunicat el grup parlamentari.

 

 

El Parlament Europeu concedeix cada any el Premi Sàkharov als activistes de drets humans de tot el món. La votació sobre els tres candidats finalistes de l'edició d'aquest 2018 tindrà lloc en una reunió conjunta dels comitès d'afers exteriors i de desenvolupament el 9 d'octubre. La decisió de la Conferència de Presidents sobre el premi es durà a terme el 25 d'octubre. L'acte de lliurament es farà el 12 de desembre, durant la sessió plenària d'Estrasburg.

 

Comentaris