El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats d’ensenyament temen l’acomiadament de 3.400 mestres
  • CA

Representants dels sindicats USTEC•STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, Fete-UGT i CGT han reptat la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, a quantificar l’impacte de cadascuna de les mesures d’estalvi de plantilla per al pròxim curs, davant el temor que suposin l’acomiadament de més de 3.400 persones.

En roda de premsa a Barcelona, el responsable d’ensenyament públic de CCOO, Àngel Garcia, ha criticat la consellera per presentar “literatura, sense quadres ni xifres que quantifiquin l’impacte de les mesures”, i l’ha instat a concretar les dades i a proposar polítiques per reduir un 30% el fracàs escolar per al 2020.

Així ho ha afirmat, després que Ensenyament anunciés aquest dilluns la supressió generalitzada de la sisena hora de primària i l’augment d’una hora de classe setmanal als professors, fet que per al departament permetrà fer front a l’augment d’alumnes i la crisi econòmica mantenint la plantilla.

També ha reclamat concreció la portaveu d’USTEC•STEs, Rosa Canyadell, qui ha remarcat la incertesa de les escoles davant les mesures.”No queda clar com s’aplicarà res”, ha dit la responsable del sindicat. I ha plantejat un calendari de mobilitzacions si les mesures d’estalvi suposen acomiadaments.

S’han sumat a les crítiques la portaveu de la CGT, María Ester del Alcázar, que ha titllat l’ajust d'”ERO encobert d’interins”, i ha reclamat que es retallin els concerts en comptes de les escoles públiques, i la representant de Fete-UGT, Isabel Ortuño, ha clamat contra la pèrdua de qualitat educativa als centres públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa