El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Reis Mags ja són a Catalunya
  • CA

Els Reis Mags han arribat un any més a Catalunya amb l’objectiu de portar els regals més desitjats per als més petits i no tan petits. Ho han fet mitjançant tot tipus de transport i de les maneres més dispars, des del tradicional vaixell al Port de Barcelona i a Tarragona -on enguany coincidint amb el centenari de la cavalcada s’han estrenat tres noves carrosses- fins a l’avioneta a l’Aeroport d’Alguaire o la tirolina a Girona.

Barcelona, l’espectacle de carrer més gran de la ciutat

El dia esperat ja és aquí i els Reis Mags d’Orient han arribat per mar a la ciutat de Barcelona on han estat rebuts pel patge Gregori i la patge Estel. Per tal de fer una mica més àgil el llarg viatge des d’Orient, Ses Majestats han vingut a bord d’un dels velers més ràpids del món, l’Imoca, que sol participar a la Barcelona World Race. Tot seguit, s’han embarcat al pailebot Santa Eulàlia fins arribar al Moll de la Fusta.

Un cop a terra ferma, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha rebut Melcior, Gaspar i Baltasar a qui ha lliurat el pa i la sal com a símbol d’acolliment i hospitalitat i la Clau que obre les portes de tota la ciutat. Entre d’altres coses, Hereu els ha demanat que portin feina per als pares dels nens. Seguidament, Ses Majestats han iniciat la cavalcada que recorrerà els carrers de la ciutat fins arribar a la Font Màgica de Montjuïc.

Tarragona

Una de les cavalcades més especials es viu a Tarragona, ja que l’esdeveniment arriba al seu centenari. Per commemorar l’efemèride, la ciutat ha estrenat tres noves carrosses de joguines, decorades amb multitud de colors i motius inspirats en la màgia del dia de Reis i la sorpresa i la il·lusió dels nens durant aquesta diada. A més, la ciutat ha volgut rebre els Mags d’Orient implicant-se més que mai en la festa i tant la canalla com els pares i familiars han portat unes 5.000 corones repartides per l’Ajuntament.

Els Reis arriben a Girona llençats en tirolina

La cavalcada dels Reis a la capital gironina presenta aquest dimecres una novetat destacada. Durant el recorregut, uns escaladors reials s’han llençat amb tirolina des d’un extrem de la muralla, situat darrere dels Jardins de la Infància, per arribar just al costat de la passera del pont d’Alferes Huarte, a l’altra banda del riu. Ho han fet carregats de regals i sota la mirada atònita dels més petits.

En avioneta a l’Aeroport de Lleida-Alguaire

Després d’arribar els darrers anys a Lleida en tren, enguany Ses Majestats ho han fet en tres avionetes que els han dut des d’Orient fins l’Aeroport de Lleida-Alguaire on han estat rebuts pels alcaldes de Lleida i Alguaire, Àngel Ros i Antoni Perea. Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar han estat traslladats amb autocar fins la plaça Ramon Berenguer IV de Lleida, punt on han iniciat la cavalcada que els ha portat a recórrer diferents carrers de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa