El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos d’Esquadra a CSI Nova York
  • CA

1589

Els Mossos d’Esquadra aquests dies es mostren satisfets perquè el seu nom ha creuat fronteres a través d’una de les sèries amb més audiència a nivell mundial, es tracta de CSI, en altres ocasions criticada pels mateixos professionals. I és que en el capítol 12 de la setena temporada de CSI Nova Yor, titulat “Holding Cell”, hi apareix un personatge que representa un mosso d’esquadra de la policia científica.

El problema és que els guionistes de la sèrie no tenen molt clares les característiques de la policia catalana. Primer, la relacionen amb la investigació dels atemptats de l’11 de setembre, i després, tant Héctor Vargas, el mosso, com Miguel Martínez, la víctima, o Natalia Sánchez, tots tres suposadament vinculats amb Catalunya, parlen en castellà amb accent llatinoamericà.

La única referència realment propera amb Catalunya la trobem quan la detectiu Stella Bonasera relaciona Mossos d’Esquadra amb la ciutat de Barcelona, encara que l’afirmació pugui conduir a confusions amb la Guàrdia Urbana, segons han lamentat els mateixos Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa