El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els metges exigeixen a Ruiz que rectifiqui i no apliqui retallades al sistema sanitari
  • CA

El col·lectiu de metges ha exigit aquest dimarts al conseller de Salut, Boi Ruiz, que rectifiqui i no apliqui retallades en el sistema sanitari. El secretari general del sindicat Metges de Catalunya, Antoni Gallego, ha assegurat que les mesures que estan anunciant els hospitals estan superant les línies vermelles que des de la conselleria els van dir que s’establirien i ha afegit que si això s’acaba aplicant entrarà en risc el sistema sanitari català.

Gallego ha considerat “inadmissible” que es vulgui retallar un 10% del pressupost i ha acusat el govern de no tenir en compte els criteris clínics.

Gallego ha comparegut davant dels mitjans acompanyat del president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Fernando Vizcarro, i el president del Fòrum Espanyol de Pacients, Albert Jovell, que han donat suport el posicionament del sindicat en contra de la política de Ruiz.

El secretari general de Metges de Catalunya ha lamentat que no s’han produït avenços des de la cimera mèdica celebrada fa aproximadament un mes i ha assegurat que els acords presos aquell dia, entre els quals treballar per establir una línia de seguretat de les mesures a prendre per no afectar la qualitat assistencial, no s’està complint.

Gallego ha considerat que si s’apliquen les mesures que els hospitals estan anunciant, com tancar quiròfans a les tardes o suprimir llits, es posarà en risc el sistema sanitari català i ha advertit que serà molt difícil restablir la mateixa qualitat assistencial que s’ofereix ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa