Els metges catalans, contra la retallada del Govern

"Metges de Catalunya" ha reclamat al conseller de Salut, Boi Ruiz, la celebració d'un cimera mèdica per analitzar com afectarà a la sanitat la retallada del 10%

El sindicat Metges de Catalunya, majoritari entre els facultatius de la sanitat pública, ha reclamat al conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, la celebració d'un cimera mèdica per analitzar la situació que ha d'afrontar la sanitat catalana davant les retallades.

El secretari general de MC, Antoni Gallego, ha alçat avui una petició formal de diàleg per impulsar una sortida "no traumàtica" a l'actual situació econòmica que aconsegueixi preservar la qualitat assistencial. La central sindical ha proposat celebrar una jornada de treball entre representants de la Conselleria de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut), els col·legis mèdics i el sindicat amb l'objectiu de definir un pla estratègic que permeti reorganitzar el sistema i moderar la despesa "sense danyar l'assistència sanitària" que reben els ciutadans, ha assenyalat Gallego.

El líder sindical ha reclamat un "blindatge" de la relació mèdic i pacient, i ha assenyalat que "tot allò que té a veure amb l'acte mèdic ha de quedar al marge de les mesures de contenció, si existeix la voluntat de mantenir l'excel·lència del model sanitari".

També ha considerat necessari que el conseller faci un "exercici de sinceritat" i expliqui al ciutadà "quin serveis podrà rebre amb la inversió sanitària actual i quins seran les condicions estructurals necessàries per sostenir-los".

 
 

Comentaris