Els homicidis i robatoris amb força han pujat un 20% el 2010 a Catalunya

El conseller d'Interior considera que els robatoris amb força en domicili, molts d'ells amb poca especialització, es deuen en part "a la crisi econòmica"

Els homicidis i els robatoris amb força en domicilis van créixer gairebé un 20% a Catalunya durant l'any passat, en què, per contra, van baixar, encara que lleugerament, els robatoris en establiments comercials i els furts.

Així es desprèn d'un avanç de la memòria sobre l'evolució de fets penals coneguts pels Mossos d'Esquadra i les policies locals catalanes durant l'any passat, que aquest dimecres han presentat en roda de premsa el conseller d'Interior, Felip Puig, el director de la Policia, Manel Prat, i el fins ara secretari de Seguretat, Joan Delort.

Els delictes contra les persones, els homicidis consumats i assassinats van augmentar un 18,52%, amb un increment de 15 casos, en passar de 81 crims el 2009 a 96 el 2010.

Per la seva banda, en els delictes contra el patrimoni, els robatoris amb força en domicili van pujar un 17,19%, en passar de 19.174 casos a 22.470, molts d'ells amb poca especialització, cosa que el conseller Puig ha atribuït en part a la crisi econòmica.

 
 

Comentaris