Els Escolapis demanen disculpes a Valentí Carrera pels abusos sexuals patits a Alella

La congregació es reuneix amb l'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet després de revelar en una entrevista a 'El Món' que als anys seixanta va ser víctima d'un religiós pederasta

 

Els Escolapis han demanat disculpes de forma personal a l'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet Valentí Carrera després d'haver revelat per primera vegada, en una entrevista a El Món, que havia estat víctima d'abusos sexuals als anys seixanta a mans d'un membre de la congregació quan estava internat en un centre a Alella. Carrera també va denunciar violència física al centre dels Escolapis a Terrassa on també havia estudiat.

 

Carrera es va reunir amb el provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, i altres membres de la congregació dilluns i van dialogar durant una hora i mitja. "Em van demanar perdó 50 vegades", explica Carrera a El Món. "De la missa no en sabien la meitat", afegeix. Del religiós a qui Carrera atribueix els abusos, el saragossà Pedro Huerta, s'ha pogut esbrinar que va marxar a Madrid i al cap d'un temps a Mèxic, on finalment va morir.

 

Fonts de l'Escola Pia de Catalunya han explicat a El Món que el seu compromís amb la seguretat i protecció dels infants i joves és ferm. Des de l'any 2012 disposa d'un document de protecció del menor, que s'ajusta a la legislació vigent i que es compromet a "garantir la salut i el creixement de la persona, sense cap entorn que pugui esdevenir intimidador, degradant o ofensiu, que atempti contra la seva dignitat i integritat".

 

Per tal de desplegar el que preveu el document i gestionar qualsevol incidència, actual o passada, l'escola disposa d'una bústia oberta a tothom a la seva web. Una Comissió de Protecció del Menor de s'encarrega de gestionar cada cas i de donar resposta, a banda de comprometre's a emprendre les accions oportunes i a fer el seguiment dels casos. Les fonts consultades no han precisat quants casos s'han atès des de la posada en marxa d'aquest mecanisme de comunicació, el 2012.

 

Carrera es va decidir a denunciar els fets després de llegir el reportatge Jo no perdono, una denúncia sobre abusos sexuals i violència que va publicar també a El Món recentment el periodista Francesc Burguet.

 

Comentaris