El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els calçotets folgats ajuden a fer més esperma
  • CA

 

Els homes que fan servir calçotets folgats tipus boxer amb freqüència tenien concentracions i recomptes d’espermatozoides significativament majors en comparació amb que utilitzen un altre tipus de calçotets més ajustats, segons una nova investigació dirigida per l’Escola de Salut Pública TH Chan de la Universitat de Harvard, a Boston (Estats Units).

 

De fet, les troballes d’aquest estudi, publicat a ‘Human Reproduction’ i realitzat a la Clínica de Fertilitat a l’Hospital General de Massachusetts, suggereixen que certs estils de roba interior masculina poden fins i tot inhibir la producció d’esperma.

“Aquests resultats apunten a un canvi relativament fàcil que els homes poden fer quan ells i les seves parelles busquen tenir fills”, explica Lídia Mínguez-Alarcón, autora principal de l’estudi i investigadora científica de la Harvard Chan School.

 

Si bé investigacions prèvies han demostrat que les temperatures escrotals elevades poden afectar negativament la funció testicular, els estudis sobre si els diferents estils de roba interior poden afectar la producció d’esperma i de quina manera fins ara han estat inconsistents.

 

Per a aquest estudi, el més gran que observa la relació entre la roba interior i la qualitat del semen, els investigadors van recollir informació i mostres de semen de 656 homes d’entre 18 i 56 anys que formaven part de parelles que buscaven tractament en un centre de fertilitat. Els homes, que tenien entre 32 i 39 anys, van completar una enquesta que va incloure preguntes sobre l’estil de la roba interior que portaven en els últims tres mesos.

 

Entre els participants de l’estudi, el 53% va informar que usualment feia servir bòxers. L’anàlisi de les mostres de semen va mostrar que aquests homes tenien un 25% més de concentració d’espermatozoides i un 17% més de recompte d’espermatozoides en comparació amb els homes que no feien servir principalment bòxers.

 

A més, també tenien percentatges més alts d’espermatozoides mòbils, és a dir, aquells que són capaços de moure’s a través del sistema reproductiu femení i fertilitzar un òvul. La diferència més significativa en la concentració d’esperma es va observar entre els homes que vestien bòxers i els homes que no.

 

L’anàlisi de mostres de sang recollides de 304 dels participants en l’estudi també va demostrar que els homes que feien servir bòxer tenien nivells 14% més baixos d’hormona fol·licle estimulant (FSH), que juga un paper important en la fertilitat masculina i està associada amb la producció d’esperma.

 

La presència simultània d’espermatozoides més baixos i FSH més alta entre homes que fan servir roba interior ajustada suggereix la presència d’un mecanisme compensatori pel qual la disminució de la producció d’espermatozoides entre homes en roba interior més ajustada indueix al cervell a augmentar la producció de hormones que estimulen l’activitat de les gònades intenta augmentar la producció d’esperma.

 

“Més enllà de proporcionar evidència que les opcions de roba interior poden afectar la fertilitat, el nostre estudi proporciona evidència, per primera vegada, que un estil de vida aparentment aleatori podria tenir profunds impactes en la producció d’hormones en els homes tant a nivell del testicle com del cervell “, adverteix Jordi Chavarro, autor principal de l’estudi i professor associat de nutrició i epidemiologia.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa