El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els alumnes de Formació Professional estudiaran anglès adaptat als seus estudis
  • CA

El govern ha aprovat en el Consell Executiu un decret per potenciar la Formació Professional. Amb l’objectiu que els estudiants puguin combinar els estudis amb una feina, es permetrà una matrícula semipresencial. A més, els estudis d’FP inclouran classes d’anglès a tots els cicles i adaptat a la seva formació.

De fet, la consellera d’Educació, Irene Rigau, ha dit que amb el nou decret “es garanteix que a la formació dels tècnics professionals també se’ls doni formació en anglès, perquè sigui un anglès instrumental que afavoreixi el treball amb les empreses que formen part del món multinacional”.

També es preveu el desplegament de títols propis de Catalunya per fer encaixar millor la Formació Professional amb la demanda de les empreses. Actualment, 100.000 persones estudien FP a Catalunya, 30.000 més que fa només quatre anys.

El currículum dels cicles formatius de FP es modificarà per fer-lo més adaptable tant a les necessitats dels sectors com als perfils professionals específics. En aquest sentit, els centres podran desplegar els seus currículums tenint en compte el perfil del seu alumnat i les possibilitats de formació de l’entorn socioeconòmic del centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa