El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els alumnes d’FP i Batxillerat faran la mateixa prova de selectivitat
  • CA

L’ordre del Ministeri d’Educació que estableix que alumnes de Formació Professional (FP) i Batxillerat facin la mateixa prova específica de selectivitat en els graus amb major demanda entrarà en vigor aquest dissabte, després de la publicació de la normativa en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

D’aquesta manera, les alumnes de Formació Professional (FP) de grau superior que vulguin accedir a titulacions universitàries amb major demanda que oferta, hauran de fer la mateixa “fase específica” de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) que els alumnes que vénen del Batxillerat.

Així, la modificació normativa al Reial decret del 2008 pel que es regula les noves Proves d’Accés a la Universitat -celebrades per primera vegada el passat curs 2009-2010-, té per objecte “garantir la igualtat en les condicions d’accés” d’aquests titulats de superiors amb la resta dels estudiants en els ensenyaments universitàries de grau en les quals la demanda de places superi l’oferta, segons el text.

En definitiva, després de la polèmica sucitada aquest any, els alumnes d’FP no només concorreran a les carreres més demandades amb la nota mitjana del cicle formatiu superior, més una ponderació de les dues optatives del seu cicle formatiu amb més nota, sinó que hauran de fer la ‘fase específica’ de la selectivitat, com fan els de Batxillerat.

Continua la polèmica, la solució no convenç

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) ha considerat que la normativa aprovada pel Ministeri d’Educació sobre l’accés a la universitat és “perjudicial” tant per als alumnes de Batxillerat com els de Formació Professional (FP).

Per a l’Ajec, els alumnes de Batxillerat hauran de competir per les mateixes places amb els estudiants de Formació Professional (FP), els quals no hauran d’examinar-se de les assignatures comunes. A més, la norma no soluciona els desequilibris pels quals determinades carreres han estat copades per alumnes d’FP en detriment dels de Batxillerat.

Els perjudicis per als estudiants d’FP passen perquè han d’examinar-se de matèries que, com a mínim, fa dos anys que no cursen i que no formen part del currículum acadèmic que estan cursant actualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa