El Zoo de Barcelona celebra el seu 125è aniversari amb activitats especials obertes a tothom

Les instal·lacions van inaugurar-se el 24 de setembre de 1892 coincidint amb la diada de la Mercè

Els tallers del Zoo permeten conèixer detalls de la flora i fauna del nostre entorn
Els tallers del Zoo permeten conèixer detalls de la flora i fauna del nostre entorn | ZOO BARCELONA

 

El Zoo de Barcelona commemora aquest 24 de setembre el seu 125è aniversari amb un conjunt de tallers especials. Les instal·lacions del zoo van obrir el 1892 coincidint amb la diada de la Mercè i és per això que el cap de setmana del 22 al 24 s'han organitzat tallers especials oberts a tots els visitants per conèixer millor la fauna i la flora del nostre entorn.

 

 

Els tallers estan inclosos en el preu de l'entrada i, a banda, també s'han programat activitats exclusives per als socis del Zoo Club. Amb aquestes activitats es tanca la commemoració del 125è aniversari del zoo i tots els visitants rebran una xapa com a obsequi.

 

 

Del 22 al 24 s'han organitzat sessions continuades de diversos tallers: "La ruta de la fulla"; "El tritó del Montseny"; "Segueix el rastre" (sobre vertebrats); "Rius d'aigua" (sobre invertebrats d'aigua dolça i amb la col·laboració de l'Escola de Natura del Corredor). Els horaris d'aquests tallers es poden consultar a la web del Zoo.

 

 

Activitats per als socis del Zoo Club

 

 

A banda d'aquests tallers, també s'han organitzat dues activitats per als socis del Zoo Club. La primera d'aquestes activitats, d'una durada de tres hores, serà "La caricatura del cant dels ocells", a càrrec de Pere Alzina (Beyond BCN) i tindrà lloc els dies 22 i 23 a les 17 hores.

 

 

El taller servirà per aprendre a diferenciar i dibuixar el cant dels ocells. L'expert comentarà els aspectes bàsics de la biologia de cada espècie protagonista i com és i ha estat la seva relació amb els humans. La primer part de l'activitat es complementarà amb una sortida pel parc per posar en pràctica el que s'aprèn al taller i per escolar la música que interpreten els ocells pel Zoo.

 

 

 

La segona activitat per als socis del Zoo Club serà una sessió d'esnòrquel amb Anèl·lides Serveis ambientals marins, el 22 de setembre de les 11 a les 13 hores. L'objectiu de l'activitat és explorar la riquesa natural de les platges de Barcelona. Als participants se'ls ensenyarà a fer servir el material per dur a terme una pràctica segura i descobrir les característiques d'una biodiversitat sovint desconeguda, que ha de ser conservada i respectada.

 

 

Amb els coneixements de les monitores i l'ajuda de guies especialitzades els participants podran identificar les espècies observades i fotografiades durant l'esnòrquel. Les reserves es poden fer directament al correu [email protected] i al telèfon 657800531.

 

Comentaris