El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El SEM ha atès 66 persones per la segona onada de calor
  • CA

 

 

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat aquest dissabte que ja ha atès 66 incidents relacionats amb la segona onada de calor que afecta gran part de Catalunya. En 58 d’aquests avisos ha estat necessari activar un metge a domicili o una ambulància del SEM. Protecció Civil demana a la ciutadania màxima prudència en les activitats a l’aire lliure davant la calorada i l’elevat risc d’incendis. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que les temperatures extremes afectin avui principalment les comarques de la Catalunya Central i les de Ponent. De fet, segons les dades de les estacions automàtiques de l’SMC, a les 16.00 hores destaquen registres com els 36ºC d’Artés (Bages), els 35,9ºC de Vinebre (Ribera d’Ebre), els 35,5 del Masroig (Priorat) o els 35,1ºC de Tàrrega, Montesquiu (Osona) i Tremp. Per demà diumenge, la previsió de temperatures extremes queda limitada a les comarques de Ponent.

Treballs de prevenció d’incendis a Can Parellada i la Serra dels Galliners | Aj. Terrassa

 

 

Protecció Civil –que manté en alerta el Procicat per l’onada de calor- demana seguir els consells del Departament de Salut pel que fa a les temperatures extremes, tenint cura dels nens petits i la gent gran, vigilant que s’hidratin adequadament, ja que la gent gran té menys sensació de set que un adult. Cal també evitar les hores de màxima insolació per sortir al carrer a passejar els animals de companyia, per exemple. Cal insistir que en cas d’anar a la platja, cal evitar ficar-se al mar si hom es troba malament, marejat per la calor, ja que podria ofegar-se. Cal refrescar-se sovint a les dutxes i en cas de trobar-se malament avisar al socorrista o trucar al 112.
 

 

 

També es demana col·laboració activa per minimitzar el risc d’incendi, molt alt aquests dies, evitant conductes de risc com tirar petards a prop de zones agrícoles o forestals, evitant llençar qualsevol cigarreta des d’un vehicle encara que sembli apagada i avisant immediatament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya en cas de divisar una columna de fum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa