El propietari de la llibreria Europa, a la presó

Pedro Varela va ser condemnat a un any i tres mesos per un delicte de difusió d'idees genocides

El propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela, condemnat per un delicte de difusió d'idees genocides, ingressarà a la presó dijous vinent després d'haver rebut l'ordre d'ingrés.

Varela ha demanat la suspensió de la pena al Jutjat penal número 15 de Barcelona -encarregat d'executar la pena-, que a final d'octubre va decidir no concedir-se-la. Ja tenia una altra sentència condemnatòria -amb una pena de set mesos de presó- de l'any 2008, cosa que va fer decantar la decisió de la jutge.

En declaracions a Europa Press, el llibreter ha explicat que va rebre l'ordre divendres, quan ja era fora passant el pont de la Constitució, per la qual cosa ha decidit que passat el pont es presentarà voluntàriament al centre que li correspongui.

"És inenarrable que em condemnin per editar llibres. Jo només els venc, no els edito, tot i que ells ho disfressen de delicte", ha sostingut.

Varela ha estat condemnat aquest any pel jutjat penal número 11 de Barcelona a dos anys i 9 mesos de presó i més tard l'Audiència de Barcelona va rebaixar la pena a un any i tres mesos.

 
 

Comentaris