El projecte que vol acabar amb la pobresa energètica

 

 

 

 

Amb l'objectiu de frenar la pobresa energètica, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un programa que ajudarà a 4.000 llars catalanes en situació de pobresa energètica. El pla, que es va engegar a finals del 2016 i s'allargarà fins al 2018, pretén que les llars més vulnerables rebaixin les factures i millorin la seva eficiència energètica. Més de 200 municipis de la demarcació de Barcelona podran accedir al programa, que finança íntegrament la Diputació amb un milió d'euros. 

  

  

Les actuacions es fan en habitatges derivats des de l'àrea de Serveis Socials dels ajuntaments i que amb anterioritat han rebut ajudes en el pagament de factures. El repte és aconseguir un estalvi d'1,2 milions d'euros i disminuir les emissions de CO? en 630 tones l'any: l'equivalent al consum anual de gairebé 200 llars.

  

  

"El suport a les necessitats dels ajuntaments en matèria social, com els plans d'urgència social o el combat contra la pobresa energètica, són una de les prioritats del mandat. Hi aboquem tots els nostres esforços", ha indicat la presidenta de la Diputació i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

 

 

 

 

Promoure un consum eficient i responsable 

 

 

Per portar a terme el programa, primerament s'elabora una auditoria energètica detallada de cada cas en el que s'instal·len diversos aparells de monitoratge de consums elèctrics i s'analitzen les factures i els hàbits de consum de les persones que conviuen a la llar. En la segona fase s'instal·la elements de baix cost com bombetes de baix consum, aïllament per a les finestres, temporitzadors o regletes amb interruptor, i es donen consells perquè el consum sigui eficient. 

  

  

A més, també s'ofereix formació als beneficiaris i es fa un assessorament personalitzat sobre les possibilitats de millorar les condicions de contractació amb les companyies subministradores; ja sigui sol·licitant el bo social, baixant la potència contractada o demanant una discriminació horària.

 

 
 

Comentaris