El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president Junta Islàmica nega que l’11-M fos un atemptat islamista
  • CA

El president de la Junta Islàmica de Catalunya, Adennur Prado, ha assegurat que l’article “Tindran el seu 11-M” -en referència al govern espanyol- publicat a la pàgina Webislam és “un al•legat a la no violència” i “un crit de dolor contra el sofriment d’un poble”, en referència a la societat líbia.

A més, el president de la Junta Islàmica de Catalunya ha aclarit que la referència a l’11-M no és “una amenaça” a l’Estat espanyol, sinó “una metàfora”. Segons ha explicat “és una metàfora d’allò més terrible i dolorós que ha viscut Espanya” per explicar “el que provocarà la decisió del Congrés al poble libi”.

Una votació a favor de la intervenció espanyola en el conflicte libi aprovada aquesta setmana a la cambra baixa que Prados ha qualificat en declaracions a TV3 de “prostitució dels valors més nobles de la democràcia”.

El màxim responsable de la Junta Islàmica també ha assegurat que el polèmic article és fruit de la “ràbia”, “de dolor” i “d’impotència” davant el sofriment de les víctimes i davant el fet que “els diputats escollits democràticament estiguin a favor de la guerra”.

L’11-M no va ser un atemptat islàmic

En la mateixa entrevista, el president de la Junta Islàmica de Catalunya també ha afirmat que els atemptat de de l’11M “no van ser terroristes” i, per tant, s’ha mostrat absolutament contrari “a la versió oficial”.

Retiren l’article de la web

Davant el rebombori que ha generat aquest article, Webislam ha decidit retirar el text Abdennur Prado, i publicar un comunicat en el qual asseguren que són “una comunitat que propugnen el valor del diàleg i el respecte”, recorden que van condemnar els atemptats de l’11-M i demanen perdó per si han ofès algú. Però sobretot acusen alguns sectors de la societat de “tergiversar” les seves paraules amb la voluntat de generar “hostilitats” vers l’islam i els musulmans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa