El PPC vol que els escolars vesteixin uniforme

I que s'alcin i saludin el professor quan entri a la classe com a símbol d'autoritat

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, pretén que els alumnes de primària i secundària vesteixin uniforme i saludin el professor quan arriba a classe en els col•legis públics i concertats, decisió que prendria cada centre "des de la llibertat", i d'acord amb els pares.

Es tracta d'un dels punts a què ha pogut accedir Europa Press del programa del PP sobre educació per a les municipals del 22 de maig, i per a l'aplicació del qual Fernández Díaz veu facultat a l'Ajuntament perquè té competències en ensenyament ja que forma part del Consorci d'Educació de Barcelona amb la Generalitat.

"No es pot anar al col•legi a estudiar com si fossis vestit d'oci", ha defensat Fernández Díaz, ja que hi ha estudiants que van a classe fins i tot exhibint roba interior, recorda el programa dels populars. En això, Fernández Díaz veu una mesura d'igualtat i no disciplinària perquè evitarà "controvèrsies estèrils" per la marca de roba entre alumnes, i entre ells i els seus pares, i alhora ajudarà els progenitors a estalviar.

Salutació obligatòria

Fernández Díaz ha subratllat que "el mestre no és el col•lega", de manera que aposta per recuperar normes d'urbanitat i de relació amb ell, com posar-se dret quan entra a classe i saludar-lo.

En suma, Fernández Díaz ha defensat unes escoles trilingües -que ensenyin en català, castellà i anglès- i que recuperin la cultura de l'esforç, del mèrit i l'autoritat del professorat, de manera que el docent "no només sigui un vigilant de pati".

 
 

Comentaris