El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou secretari d’estat per l’esport admet que ser català generarà crítiques a Madrid i a Catalunya
  • CA

El nou secretari d’estat per l’Esport, Albert Soler, admet que la seva condició de català provocarà crítiques a Madrid però també a Catalunya davant la impossibilitat d’oficialitzar les seleccions catalanes.

El nou responsable de l’esport espanyol en substitució de Jaime Lissavetzky ha reconegut que: “Sé que m’hauré d’acostumar que des de Madrid em diran que sóc el català i que des de Catalunya em diran que aquest català no fa res per l’esport català. Però això, com jo dic, va amb el càrrec. De moment he tingut una gran rebuda i acceptació entre altres coses perquè ja ens coneixíem perfectament amb totes les federacions espanyoles.”

Albert Soler ha afirmat que donarà tot el seu suport a l’esport català però que, legalment, “la constitució diu el que diu i ho deixa molt clar. Una cosa és que hi hagi seleccions catalanes per competir en el nivell que actualment s’està fent i una altra cosa és que a nivell legal, fins i tot a través de la mateixa carta olímpica i a nivell internacional, la situació és la que és. Jo no m’invento una situació diferent de la que hi ha i, per tant, dintre del màxim reconeixement de l’esport català a tots nivells s’ha de tenir present que avui en dia la llei és la que és”.

Soler creu que el fet que un català ocupi la Secretaria d’Estat per l’Esport s’ha de veure com un signe de normalitat: “L’esport català és un dels pilars bàsics de l’esport espanyol i, per tant, que el secretari d’estat per l’Esport d’Espanya sigui un català, això no hauria d’estranyar ningú.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa