Una desena de llops han estat albirats a Catalunya els últims anys, entre els quals hi ha una femella, cosa que en confirma la tornada procedent de les poblacions del sud de França. La tornada del llop es produeix després de la seva extinció per l’acció de l’home entre finals del segle XIX i principis del XX.

En un extens article signat per personal de la Direcció General del Medi Natural de la Generalitat publicat a la revista ‘Quercus’, biòlegs i agents rurals detallen que les anàlisis genètices practicades sobre excrements i pèls recuperats confirmen la presència d’un mínim de 13 exemplars diferents, sobretot al parc Natural del Cadi-Moixeró.

Si bé els experts assenyalen que fins avui “no hi ha evidències de reproducció a Catalunya”, en part perquè l’expansió de l’animal els primers a colonitzar noves regions són els mascles joves, els especialistes també afirmen que el llop ha arribat als Pirineus per quedar-s’hi, pel qual vaticinen conflictes amb els ramaders de la zona.

Les anàlisis genètices han descartat, també, que els llops estiguin emparentats amb les poblacions ibèriques del nord-oest d’Espanya, i assenyalen que els exemplars que ronden per Catalunya procedeixen del llinatge de l’estirp italofrancesa, si bé tampoc descarten el contacte entre els dos subgrups en un futur pròxim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa