El Govern regularà "molt probablement" l'ús del burca després de les municipals

Homs assegura que el seu ús "no té cap sentit per raons de seguretat i de dignitat" de la dona

Tot i que no ha entrat en detalls i no ha especificat a través de quin instrument s'articularia aquesta normativa que "molt probablement'"impulsarà la Generalitat, el portaveu del Govern, Francesc Homs, sí ha deixat clara la posició del Govern en contra de l'ús del burca, ja que creu que "no té cap sentit' ni per raons de seguretat ni de "dignitat' de la dona. De fet, ha assegurat que aquesta és "una indumentària que no pot formar part de la normalitat del nostre país ni tampoc de l'excepcionalitat".

Per això, ha afirmat que és "molt probable'" que el Govern acabi fent "una acció concreta des del punt de vista normatiu" en relació amb l'ús del burca. L'executiu, però, creu que ara no és moment de plantejar aquesta qüestió, a les portes d'unes eleccions municipals i creu que és més "prudent" esperar a després del 22 de maig per deixar aquesta qüestió "fora del pim-pam-pum polític".

Homs ha recordat que aquest és un dels temes amb què es troba el món local sobre els quals "convindria que hi hagués un marc de referència de país' perquè els ajuntaments no s'hi hagin d'enfrontar de forma en solitari i amb 'pressió ciutadana". El portaveu del Govern ha apostat perquè hi hagi un "marc de referència, tot avisant que hi ha hagut 'formacions extremistes", en una referència implícita a Plataforma per Catalunya (PxC), que "mal utilitzen" aquest tema.

"La idea del Govern és donar una certa cobertura perquè el que és una determinació del Govern és que amb burca no s'hi pot anar ni de cap de les maneres que sigui amb la cara tapada', ha afegit, ja que 'pot representar un menysteniment de la dignitat de la dona".

 
 

Comentaris