El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern obrirà un expedient informatiu a Renfe per la vaga
  • CA

La Generalitat obrirà un expedient informatiu per determinar les conseqüències que es derivaran de la “vaga de zel” dels maquinistes de Rodalies Renfe. Així ho ha manifestat el director general de transports del Govern, Ricard Font, que ha anunciat que la companyia retornarà l’import dels bitllets a tots els usuaris que hagin sofert algun retard com a conseqüència de l’absència de maquinistes.

A més, el Departament d’Empresa i Ocupació ha obert un procés de mediació per contribuir a la normalització del servei. La Direcció General de Relacions Laborals, en coordinació amb la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha iniciat aquest procés. L’objectiu és determinar les circumstàncies que provoquen les incidències i restablir-ne la normalitat.

Sense normalitat a les estacions

El conflicte entre Renfe i els maquinistes de l’empresa continua estancat i això s’ha traduït en els primers retards i les primeres cancel·lacions al servei aquest matí. Des de la companyia s’alerta que no es pot garantir el servei, s’assegura que s’estan fent tots els esforços a l’abast perquè l’impacte del conflicte sigui el menor possible entre els usuaris i es demana als viatgers que abans d’adreçar-se a l’estació es consulti a través dels diferents canals de comunicació si els seus trens funcionen o no. El cap de comunicació de Renfe, Antonio Carmona, no ha dubtat a l’hora de parlar de “vaga encoberta” dels maquinistes.

Els maquinistes denuncien un canvi en el sistema de torns i descansos que es va començar a aplicar diumenge. Renfe ja ha comunicat l’obertura d’expedients contra els maquinistes que no vagin a treballar. Ambdues parts s’han reunit dos cops aquest dilluns, però cap de les trobades a acabat en un acord satisfactori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa