El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol revisarà totes les centrals nuclears
  • CA

Com ja han fet els executius d’Alemanya, França i Suïssa, el govern espanyol també ha anunciat avui que es revisaran els sistemes de seguretat de totes les centrals nuclears de l’Estat per aplicar les “lliçons” dels successos del Japó després del terratrèmol.

En roda de premsa el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha reconegut que “l’edat d’una central nuclear és un factor rellevant”, però ha confirmat que a Espanya no es preveu el tancament de cap planta.

El president de govern espanyol també ha fet una crida a “la tranquil•litat” ja que fins ara els estudis del CSN sempre han estat positius i ha demanat a l’oposició que es tracti aquest tema des de “la racionalitat” i no des de “la ideologia”.

Una garantia de seguretat

De fet ha estat, el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastian, qui ha fet aquest anunci en la sessió de control del govern al congrés del Diputats, on ha volgut deixar clar que les instal•lacions nuclears espanyoles són segures i que la decisió s’ha pres precisament “per garantir” aquesta seguretat.

En concret, Miguel Sebastián ha demanat al CSN estudis sísmics complementaris així com estudis sobre els riscos d’inundació i ha assenyalat que, dins en el marc d’aquestes anàlisis complementàries, consideri prioritari el de la central de Cofrentes, situada a València, i amb similituds estructurals Fukushima, la central nipona.

Precisament el govern espanyol li va concedir una pròrroga de funcionament de deu anys el passat 10 de març, el dia abans del terratrèmol de Japó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa