El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern espanyol aprovarà una llei sobre mort digna
  • CA

El Govern espanyol aprovarà al març de l’any que ve una llei d’atencions pal•liatives i mort digna per garantir els drets dels pacients en situació terminal. Ho ha anunciat el vicepresident primer i ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha precisat que “no és una llei d’eutanàsia”.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rubalcaba ha explicat que és una llei a la qual “donen molta importància”, ja que permetrà a qualsevol ciutadà “tenir el dret a morir dignament, que és tant com dir morir sense dolor quan la ciència mèdica permet que així sigui”.

Insisteix que no “és eutanàsia”, es tem la polèmica

El vicepresident primer del Govern espanyol ha assegurat que aquesta llei garantirà els drets del pacient “per descomptat”, però també els dels familiars i els metges, i ha insistit a diferenciar aquestes situacions de l’eutanàsia, perquè aquesta “és una decisió d’algú que senzillament, per la raó que sigui, decideix morir-se”.

“Avui la medicina té mecanismes perquè la mort que és inevitable es produeixi dignament, és a dir sense sofriment i sense dolor per al pacient i els seus familiars”, ha explicat. A més, ha explicat que la regulació serà semblant a la de molts països d’Europa, “sense anar més lluny, a França”, on “té una excel•lent regulació” que “no té gens a veure amb l’eutanàsia”, ha insistit una vegada més, segurament perquè ja olora la polèmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa