El Govern adapta la documentació administrativa a la diversitat LGTBI

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies abandona l'exclusivitat de la fórmula binària d'home i dona i afegeix una tercera opció

 

El Departament de Treball, Afers Socials i famílies adaptarà tots els formularis i al comunicació administrativa a la diversitat sexual, d'expressió de gènere i familiar. Amb una instrucció, que vol ser implantada a tots els departaments, el Govern preveu abandonar l'exclusivitat del formulisme binar d'home i dona i obrir opcions a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals que no se senten identificades amb el binarisme sexual, amb una tercera casella. D'aquesta manera, el Govern vol ser ''un referent'' per a la resta d'administracions catalanes en matèria de respecte a la diversitat LGTBI.

 

La nova instrucció també possibilitat que es presentin formulacions per a famílies monoparentals i homosexuals. 

 

La instrucció és fruit del desplegament de la Llei 11/2014 que ha de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LTTBI) i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L'objectiu final és establir i regular els mitjans i les mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació de gènere en els àmbits, tant públics com privats, sobre els quals la Generalitat i els ens locals tenen competències. 

 

 

Des de la Direcció General d'Igualtat s'assegura que amb aquest canvi es podrà ''visibilitzar'' la diversitat sexual i d'expressió de gènere al conjunt de la societat. Mireia Mata, directora, creu que la comunicació administrativa és també un espai on posar de manifest ''el respecte a la diversitat''. 

 

Comentaris