El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern adapta la documentació administrativa a la diversitat LGTBI
  • CA

 

El Departament de Treball, Afers Socials i famílies adaptarà tots els formularis i al comunicació administrativa a la diversitat sexual, d’expressió de gènere i familiar. Amb una instrucció, que vol ser implantada a tots els departaments, el Govern preveu abandonar l’exclusivitat del formulisme binar d’home i dona i obrir opcions a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals que no se senten identificades amb el binarisme sexual, amb una tercera casella. D’aquesta manera, el Govern vol ser ”un referent” per a la resta d’administracions catalanes en matèria de respecte a la diversitat LGTBI.

 

La nova instrucció també possibilitat que es presentin formulacions per a famílies monoparentals i homosexuals. 

 

La instrucció és fruit del desplegament de la Llei 11/2014 que ha de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LTTBI) i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’objectiu final és establir i regular els mitjans i les mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació de gènere en els àmbits, tant públics com privats, sobre els quals la Generalitat i els ens locals tenen competències. 

 

Des de la Direcció General d’Igualtat s’assegura que amb aquest canvi es podrà ”visibilitzar” la diversitat sexual i d’expressió de gènere al conjunt de la societat. Mireia Mata, directora, creu que la comunicació administrativa és també un espai on posar de manifest ”el respecte a la diversitat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa