El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Corredor del Mediterrani més a prop
  • CA

El ministre de Treball, José Blanco, ha aprofitat el trajecte inaugural del TGV entre Figueres i Perpinyà per anunciar que el proper 3 de març presentarà a Barcelona l’estudi tècnic del Corredor del Mediterrani que unirà Algesires (Andalusia) i Catalunya i per assegurar que aposta obertament per aquesta infraestructura -encara que primer ho ha dit al president de la Generalitat a cau d’orella-.

El president de la Generalitat, Artur Mas, que també ha estat present en aquest acte al costat del secretari de Transports francès, Thierry Mariani, ha aplaudit la iniciativa perquè considera el Corredor “una inversió estratègia prioritària” i ha sol•licitat al govern espanyol que es compleixin els terminis que apunten el 2012 com a any clau.

I concretament respecte la inauguració avui del tram del TGV entre Figueres-Perpinyà el president de la Generalitat ha explicat que unir les dues vessants del Pirineu “ha estat un vell somni des de fa molt temps”. “Aquest dia marcarà un abans i un després en el que haurà estat una evolució històrica de Catalunya en relació al conjunt d’Europa i de França, però també al conjunt de l’Estat”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa