El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El col·lapse en la cita prèvia per al DNI és per alta demanda i falta de personal
  • CA

El sistema de cita prèvia per tramitar el DNI i el passaport a Catalunya està col·lapsat a causa de l’alta demanda en els mesos d’estiu i la falta de personal administratiu, han explicat a Europa Press fonts de la Policia Nacional. El sistema de cita prèvia només permet demanar cita en els dos mesos següents, i molts dies ja no permet reservar plaça, per la qual cosa les persones que necessiten fer aquests tràmits estan acudint directament a les diferents oficines, el que genera cues a l’obertura. 

Segons les citades fonts, si normalment a Catalunya es tramiten uns 6.000 documents, entre DNI i passaport, en els mesos de juny i juliol aquesta xifra s’eleva a entre 8.000 i 9.000, i aquesta problemàtica també afecta altres punts d’Espanya en època estival. A la ciutat de Barcelona, cada dia s’expedeixen 1.800 DNI, dels quals 600 són sense cita prèvia, puntualitzen des de la Policia, per la qual cosa repliquen que s’atén molta gent que acudeix a les seves oficines sense cita prèvia.

 

Falten funcionaris

 

Les causes d’aquest col·lapse són que no s’han convocat places en els últims cinc anys i falten un 25% de funcionaris, a la qual cosa se suma que un altre 25% de la plantilla marxa de vacances en aquest període. Paral·lelament, la ciutadania espera l’estiu quan ha de viatjar per renovar-se la documentació, la qual cosa augmenta la demanda, i a més hi ha un 15% de persones amb cita prèvia que no es presenten i no anul·len.

 

Tot això, combinat amb que aquest any es compleixen deu anys del DNI electrònic 2.0, i a moltes persones els caduca ara el document. Des de la Policia recorden que expedeixen el document davant qualsevol urgència demostrable i justificada, com per exemple tenir un bitllet d’avió per viatjar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa