El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Deu dies de festa major de la tardor: Fires de Sant Narcís
  • CA

Les principals novetats de l’edició d’enguany reforcen les línies iniciades darrerament de portar espectacles de carrer i descentralitzar les Fires per estendre-les a tots els barris de la ciutat. Malgrat que bona part de les activitats tenen lloc a la zona del Barri Vell i el Mercadal (incloent les activitats a la Copa), les propostes de les Fires arribaran aquest 2016 a un total de 17 barris. Fins i tot, el dia 31 d’octubre, es farà una diada sencera de Fires al barri de Santa Eugènia, amb atraccions infantils sostenibles durant tot el dia, espectacles diversos i una actuació de màgia al vespre al Centre Cívic Santa Eugènia.

 

L’Ajuntament de Girona remarca la vessant solidària de les Fires és important i que la necessitat de recordar en aquests moments festius aquelles persones que estan passant un mal moment i ha assenyalat especialment el drama humanitari que estan vivint els refugiats. En aquest sentit, ha remarcat que, de manera extraordinària i d’acord amb la plataforma Girona Acull, durant les Fires s’aprofitarà l’escenari de la Copa per fer visible encara més aquesta qüestió humanitària.

 

Activitats

Les Lluminàries emularan un espectacle del 1666 fet també a la ciutat amb llum i foc. La proposta, feta per Taller de Magnèsia i Els Berros de la Cort, es podrà veure el dia 5 de novembre a partir de les 20 h als jardins de la Infància i farà un breu recorregut fins als jardins de Fora Muralla. Aquest any s’incorpora també una nova cercavila a les festes. Es tracta de la Beatufarra, el descens de la figura del Beatusaure per les escales de la Catedral fins a arribar a la Copa. L’espectacle, que anirà a càrrec de la Fal·lera Gironina i comptarà amb la col·laboració dels Diables de l’Onyar, es podrà veure el divendres 4 de novembre a partir de les 19.30 h.

 

Els castells de vigília del primer dissabte de Fires –enguany, diada de Sant Narcís- estrenaran ubicació aquest 2016, ja que es faran a la plaça de l’Oli en lloc de la plaça de Sant Feliu, com era costum els darrers anys. Aquest any, a més, els amfitrions, els Marrecs de Salt, estaran acompanyats pels Vailets de l’Empordà i per la Nova Muixeranga d’Algemesí. La colla, procedent del País Valencià, actuarà per primer cop a la ciutat en el marc de les Fires, on mostrarà el seu conjunt de danses i torres humanes.

 

Altres activitats que cal ressaltar de l’edició d’enguany són el sopar popular de Fires, que es farà el 4 de novembre i que comptarà amb el càtering de la Fundació Ramon Noguera; el Mercat de La Volta, que s’avança una setmana i es farà el segon dissabte de Fires, el dia 5 de novembre; la proposta de tastets de natura per descobrir l’entorn natural de la ciutat, a càrrec de l’entitat La Sorellona, o la inauguració de les exposicions de Fires al Museu d’Història de Girona i al Museu d’Història dels Jueus i de la reobertura de la mostra “Girona plató” a la Casa Pastors.

 

Enguany es mantenen i es consoliden activitats iniciades els anys anteriors, com les activitats de dia a la Copa –concurs d’arrossos, circuit d’aventura o vermut rock, entre d’altres–, el concurs d’engalanament de carrers, la castanyada a Santa Eugènia, la penjada de Mosques a la plaça de l’Assumpció, la 2a Cursa de la Rutlles, la 3a Gimcana de Sant Narcís, la 4a Cursa d’Orientació de Fires, la 4a Caminada a Sant Miquel, el 5è Campionat de Botifarra, el 5è Trofeu de Bèlit o la 5a Baixada d’Andròmines. També es farà la jornada d’atraccions de Fires a 1 euro el dijous 3 de novembre a partir de les 17 h i la sessió solidària del Circ Raluy, també a 1 euro, el dia 31 d’octubre a les 12.15 h.

 

Troba tot el programa en la pàgina oficial de les Fires de Sant Narcís

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa