El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denuncien que les obres del TAV poden ocultar un nou escàndol de corrupció
  • CA

El Cercle Català de Negocis i Força Catalunya celebraran demà un acte per demanar explicacions, a l’Ajuntament de Barcelona i el ministeri de Foment, sobre el finançament de les obres del TAV a la ciutat. Segons han pogut saber ambdues entitats, el Banc Europeu d’Inversions, que ha finançat el traçat del tren des de Madrid a Figueres, no ha participat del tram de Barcelona.

En una carta del BEI s’explica que aquest fet s’ha produït perquè ningú li ho ha demanat. Això, segons explica el text, exclou l’entitat de qualsevol responsabilitat que es derivi de les obres, així com de la decisió de fer passar les vies pel centre de Barcelona.

Les entitats convocants entenen que l’opacitat informativa, la no intervenció del BEI i l’elecció d’un traçat tan costós i poc recomanat per entitats com la Unesco, fa que el projecte sigui sospitós de ser una excusa per fer operacions fraudulentes. Per aquest motiu demana amb urgència explicacions a l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el ministre de Foment, José Blanco. L’acte se celebrarà a la seu del CCN a les sis de la tarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa