El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denuncien l’Ajuntament de Reus per maltractament animal contra els coloms
  • CA

 

L’ONG Nova Eucària ha presentat una denúncia contra l’Ajuntament de Reus davant la fiscalia de Medi Ambient de Tarragona per un presumpte delicte de maltractament animal contra els coloms. La directora de l’entitat, Anna Carbonell, ha explicat a l’ACN que la denúncia es va acceptar a tràmit aquest dimarts i que s’ha presentat per denunciar els “mètodes de captura i extermini” que es fan servir a la ciutat amb l’argument de reduir la sobrepoblació d’aquesta espècie. L’entitat assenyala directament a l’alcalde, Carles Pellicer, i al regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, perquè “siguin condemnats com correspon i se’n derivin responsabilitats polítiques”. 

 

L’entitat ecologista considera que aquests fets constitueixen un delicte penal “que es repeteix amb impunitat, perquè des de les administracions s’han normalitzat i fomentat les matances d’espècies amb les que no volen conviure, tot i que existeixen mètodes ètics per controlar la sobrepoblació en punts concentrats dels nuclis urbans”. La directora de Nova Eucària, Anna Carbonell, ha explicat a l’ACN que la denúncia es basa en la campanya “discriminatòria” i incitadora a la “violència” contra els coloms endegada al maig per l’Ajuntament; en els mètodes “cruents, il·legals i selectius” de “captura i extermini utilitzats, i en mesures com el buidatge de fonts públiques per “prohibir que -els coloms- puguin obtenir aliment i aigua”.

  

  

Segons Carbonell, un dels mètodes principals de captura consisteix en la instal·lació de gàbies obertes perquè hi vagin entrant tota mena d’aus -algunes de protegides- i que després es tanquen. “Moltes vegades moren per inanició ja que es deixen moltes hores o dies tancades, i les que sobreviuen fins i tot es gasifiquen”, ha denunciat. Nova Eucària ha lamentat que l’Ajuntament no hagi respost a les seves demandes de diàleg per abordar la qüestió. A més, ha reivindicat les alternatives de “control ètic” poblacional de coloms existents, com ara la distribució de dispensadors d’un pinso anticonceptiu especial per a coloms que permet reduir les colònies fins a tenir-les controlades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa