El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denuncien davant la fiscalia el robatori de més de 260 nadons a l’Estat
  • CA

L’Asociación Nacional de Afectados por Adopciones Irregulares (Anadir) ha demanat avui a la Fiscalia General de l’Estat que obri una investigació per identificar els responsables d’una trama que va actuar a tot l’Estat, sobretot entre els anys 50 a 90, dedicada al robatori en clíniques públiques i privades i posterior venda de nens. Anadir ha quantificat casos a les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Girona, entre d’altres.

“Necessitarem que s’obri una investigació amb un criteri unificat en totes les fiscalies”, ha assegurat l’advocat de l’associació Enrique Vila Torres, qui ha lliurat avui a la seu de la fiscalia general documentació sobre 261 casos d’afectats de totes les Comunitats Autònomes.

Al costat de l’escrit en el qual demanen l’actuació del fiscal, l’associació ha lliurat partides de naixença falsificades, proves d’ADN d’alguns afectats, declaracions de pares que van comprar als seus fills i testimoniatges d’infermeres o enterradores que narren les irregularitats denunciades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa