El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demora a totes les línies de Rodalies
  • CA

Tercer dia d’afectació al servei de Rodalies de Renfe a causa del conflicte laboral que enfronta els maquinistes amb la companyia. Segons han reconegut des de l’entitat, a les nou del matí matí es registren retards de vint-i-tres minuts de mitjana.

Les demores afectes totes les línies, però especialment les línies 1 (Molins de Rei – Mataró – Maçanet), 2 tant Nord com Sud (Sant Vicenç/Aeroport – Granollers-Maçanet) i 4 (Sant Vicenç – Martorell – Barcelona – Manresa). També s’assegura que ha calgut anul·lar fins a onze trens.

Balanç de la jornada d’ahir i negociacions

En declaracions als mitjans a Barcelona, el director general de Viatgers de la companyia, Enrique Urkijo, ha explicat que aquest dimarts es va saldar amb 55 trens suprimits i 241 unitats endarrerides.

Els motius que presenten els maquinistes per a aquesta “vaga de zel” són la suficient ergonomia dels seients, en un 68% dels casos, així com farmacioles desprecintats i l’excés de jornada laboral, segons Urkijo.

Urkijo, que aquest matí es reunirà amb els sindicats, ha assegurat que els sis expedients oberts a maquinistes per “deixar tirades” diverses unitats segueixen el seu curs, i ha explicat que té el suport de la Generalitat, amb la qual es va reunir la tarda d’aquest dimarts.

Per pal·liar les afectacions sobre els usuaris, Renfe ha establert la ‘devolució express’ del bitllet per a retards a partir de 15 minuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa