El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Delta Zero diu que no tenia competències per evacuar els bombers morts
  • CA

L’advocat del cap de l’operatiu de l’incendi d’Horta de Sant Joan, Carles Font (Delta Zero), imputat per la mort de cinc bombers, ha assegurat avui que l’acusació es basa en un “reguitzell de suposicions inconnexes” sobre presumptes descoordinacions per acusar el seu client, però que no es concreta quina acció es va ometre que podria haver evitat la mort dels bombers i ha assegurat que Font va estar 24 hores “abnegadament dedicat a tasques d’extinció”.

El lletrat ha fet aquestes declaracios a les portes del jutjat de Gandesa on avui ha declarat Delta Zero durant dues hores. Carles Font, però, acollint-se al dret de no respondre a les preguntes de l’acusació particular i la jutgessa només ha contestat a les preguntes que li ha fet el seu advocat. En aquestes intervencions ha aclarit que va estar a la zona de maniobra del foc “permanentment”, que ell no tenia competències sobre l’evacuació i que va ser un cap de turc d’un suposat “clima de terror” al cos de Bombers.

En aquest sentit el lletrat de l’imputat ha lamentat que avui sigui la primera vegada que el seu client és citat a declarar al jutjat, quan s’ha practicat “gairebé tota la instrucció”, i la defensa no ha pogut intervenir en cap de les proves que s’han practicat. “Mai he vist res així”, ha criticat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa